Hvad er en Streaming Media Protocol? og hvad er forskellen?

- Aug 31, 2016-

at vælge enstreamingteknologi indebærer flere overvejelser, herunder en forståelse af plusser og minusser ved den streaming protocol bruges af teknologien. denne artikel definerer en streaming protocol og derefter diskuterer de relative fordele ved de protokoller, der bruges af dagens førende streaming teknologier.

Hvad #39; s en kommunikationsprotokol?

kommunikationsprotokollerer regler for hvordan data kommunikeres, definere elementer som syntaks filheadere, data, godkendelse og fejlhåndtering. der er nemt snesevis af protokoller involveret i at sende en enkelt datapakkeover internettet, og det er vigtigt for at forstå, arbejder hvordan de sammen.


kort, denInternational organization for standardization (iso)oprettet denåbne systemer sammenkoblingmodel, som definerer syv logiske lag for kommunikationsfunktioner. alle streaming protokoller er i applikationslaget, hvilket betyder, at de kan bruge enhver lag under det for VVS funktioner som sender datapakker. Dette gør det muligt for protokoller i hvert lag til at fokusere på en bestemt funktion, snarere end at skulle genskabe hele stakken af funktioner.

for eksempel, denReal time streaming protocol (rtsp)er en programniveau streaming-protokol, der kan bruge flere protokoller i transportlaget sende sine pakker, herunder denUniversal datagram protocol (udp)ogtransmission control protocol (tcp). undertiden programniveau protokoller er skrevet specielt til en bestemt transportprotokol, ligesom denReal-time transport protocol (rtp), som er typisk bygget på UDP-transport.

Forhåbentlig vil denne korte oversigt hjælpe dig med at forstå hvor streamingprotokoller bor, og hvordan de interagerer med andre, lavere niveau protcols. Dette er så teknisk som får vi, folkens, så fra nu af det skal være glat sejler.

i begyndelsen var der http, og det var godt

med dette som baggrund, lad os begynde at undersøge anvendelsen-lag protokoller bruges til at streame video, begyndende med bedstefaderen til dem alle,http. som du sikkert ved, står http for hypertext transfer protokollen, som er lingua franca til World Wide web. http styrer kommunikationen mellem web-servere og browsere og er den protokol, der bruges til at distribuere alt indhold på hjemmesider til fjernseere, herunder HTML-tekst, gif og jpg grafik, PDF-filer og andre web-baseret (i modsætning tilFTP) downloads.

tidlige eksperimenter med at levere video via http var mindre end tilfredsstillende for en række årsager, ikke mindst som var den begrænsede båndbredde til rådighed i 28 / 56kbps-modemer i dag. de første video filer sendt på nettet blev leveret via downloade og spille, som mener, de skulle være fuldt hentet før afspilning begyndte. derefterApplebanebrydende for begrebetprogressiv download, hvor videoen kunne begynde at spille som den blev hentet, som hjalp en smule, men ikke giver funktionalitet som lookahead søger eller tilfældig adgang.

andre store negativer af http-leveret video var omkostningerne og kvaliteten af service spørgsmål. http-levering er gennemført så hurtigt som tilgængelig båndbredde vil tillade. Hvis en viewer forbundet via en højhastighedsforbindelse, blev hele video filen sendt så hurtigt som muligt. Hvis seeren stoppet ser efter et par øjeblikke, var meget af denne overførsel spildt.

Derudover denne leveringsmåde gjorde det vanskeligt at tjene flere seere. Hvornår fremviser en klikkede på video, serveren begyndte at sende videoen så hurtigt som muligt. når seerne b, c, d og e klikkede på video, udgående båndbredde kan være utilstrækkelige til at tjene dem nogen video indtil overførslen til fremviser en var komplet.

anledning af streaming-protokoller

som streaming-medier er steget i vigtighed, blev flere streaming protokoller oprettet for at løse disse problemer, herunder den førnævnte rtsp,Microsoft media services (mms)ogMacromedia's (og derefterAdobe)realtid messaging protokol(rtmp). på et højt niveau delte disse protokoller flere fælles elementer.

først var eksistensen af en streaming-server, eller et softwareprogram anklaget udelukkende levere streaming indhold. disse streaming servere arbejdet sammen med traditionelle http servere, således at når en seer klikker på et link på http-serveren, det indledte en forbindelse mellem streaming-server og den spiller, der varede indtil seeren stoppet ser. på grund af denne forbindelse, er disse protokoller betragtes som "stateful," i forhold til http, som er statsløse og har ingen forbindelse mellem serveren og spilleren.

denne forbindelse rettet de fleste af de negative sider af http-levering. streaming-protokoller aktiveret søger at random punkter i den video fil, og adaptive streaming, hvor flere kodede filer kan distribueres til spilleren baseret på tilgængelig båndbredde og cpu-kraft. serveren kunne meter ud strømmen af video til spilleren på en netop i tiden grundlag, så hvis seeren stoppet ser, lidt ekstra båndbredde var spildt. fordi den udgående strøm var afmålt, kunne en streaming server mere effektivt tjene flere brugere, forbedring af overordnede servicekvalitet.

http - tilbage til fremtiden

over tid, som flash video steg for at dominere den streaming video landskab, rtmp blev den dominerende streaming protocol, og er stadig meget udbredt i dag. men med indførelsen af Microsofts http-baseretglat streamingog Appleshttp live streaming (hls), http-baseret streaming teknologier begyndte en genopblussen af flere grunde, både at have at gøre med opfattede negativer rtmp og innovationer i http-teknologier, der behandles mange af dens negativer.

opfattede svagheder i rtmp omfatter:

  • RTMP-pakker kan blokeres af visse firewalls, selvom adobe media server har løsninger, hvis disse problemer er oplevet.

  • RTMP-pakker kan ikke udnytte standard http cachingmechanisms tilgængelige inden for netværk af internetudbydere, virksomheder og andre organisationer, som kan forbedre distribution effektivitet og kvalitet af service.

  • den vedvarende server til spilleren forbindelse betyder øgede omkostninger, fordi streaming servere koster penge.

  • den krævede server kan også begrænse skalerbarhed i forhold til http-baseret streaming, da der er mange flere HTTP-servere end rtmp.

  • RTMP er stadig bruges af websteder somBloombergogaf street.com, som har tendens til at sætte spørgsmålstegn ved tanken om at rtmp kan ikke komme igennem til stærkt firewalled seere.ESPNogMTVogså bruge rtmp, som gør dig spørgsmål skalerbarheden og omkostningerne spørgsmål.

disse tvivl til side, er der en generel opfattelse blandt tekniske cognoscenti at http-baserede teknologier er mere effektive til at levere høj kvalitet streams. Plus, adobe introducerethttp dynamiske streaming (hds)i 2010, giver en flash-baseret alternativ for dem der søger http-baseret streaming til skrivebordet. alle af en pludselig involveret ændring til http-baserede online video levering ikke længere en seismisk forskydning til en helt ny teknologi; Flash brugere kunne fortsætte med at udnytte deres investeringer i flash udvikling og infrasture og udnytte fordelene ved httpstreaming.

som nævnt er behandlet flere nyskabelser i HTTP-streaming også tidligere begrænsninger af teknologien. som før er der ingen vedvarende forbindelse mellem serveren og spilleren; videoen er placeret på en http-server og teknologien forbliver statsløse. dog er nu alle http-baserede vandløb brudt i stykker, enten separate filer eller segmenter i en større fil. i stedet for hentning af en enkelt stor fil med en enkelt anmodning, hente http-baserede teknologier på hinanden følgende korte bidder på som nødvendige grundlag.


Dette har flere fordele. første er der lidt spild fordi videoen leveres som det er set. Dette meter effektivt ud den video, gør det muligt for en enkelt http server effektivt tjene flere streams. søger ikke er noget problem; Hvis seeren trækker afspilningsmærket frem, kan spilleren bare hente de passende bidder. disse teknologier også aktivere den effektive skifte mellem vandløb, så alle de nævnte teknologier (glat streaming, hls og hds) streame adaptivt.

da disse teknologier er leveret via http, undvige de problemer af rtmp. http-baserede teknologier er firewall venlig og kan udnytte http caching mekanismer. fordi ingen streaming server er påkrævet, de er billigere at gennemføre og kan skaleres mere billigt og effektivt at tjene tilgængelige brugere.

endelige punkter

igen, rtmp distribution er stadig i vid udstrækning og gavnlig bruges af mange websteder i dag. Men mens der kan være lidt afsæt for nogle steder at ændre, på dette punkt hvis du overvejer en streaming-teknologi, den overvældende følelse er at levere via http. Selvfølgelig, for adaptive levering til apple enheder (og android 3,0 og højere) er hls din eneste mulighed.

Det er også nyttigt at anerkende, at de fleste video-indhold leveret via plain gamle http-progressiv download. Sure, der er begrænsninger, som manglen adaptive streaming, men du kan ikke sige det er arbejdede for dårligt forYouTube, der leverer omkring 70% af video over internettet, udelukkende via progressiv download. men denne fremgangsmåde forhindrer youtube fra implementering af denforvaltning af digitale rettigheder (drm)teknikker til rådighed via hds, glat streaming og hls at beskytte deres videoer, som er en afgørende grund til websteder med mærkevarer indhold bruge disse teknologier.

Endelig, fokus i denne artikel har været generelle internet-streaming. især for intranet brug som streaming-server-baserede protokollerIP-multicastog programmer sompeer-to-peer-leveringgive masser af værdi og endnu mere lovende. så ikke kaste barnet ud med badevandet; streaming servere ikke er "dårlig" og http isn #39; t quot;good.quot; snarere, vælge det bedste værktøj til jobbet.

Shenzhen mine tech tilbyde encodere støtte rtmp/rtsp/http og udp (ip multicast) protokol.

Kontakt os for yderligere encoder info.


Et par af:AV + HDMI til HDMI Converter Upscaler 1080P (HDV-8A) Næste:1080P understøttede VGA + lyd eller Video komponent (YPbPr) + lyd til HDMI-ConverterVGA + lyd eller komponent video (YPbPr) + lyd til HDMI 1080P